HTML

Stambeni hipotekarni krediti

Ponuda vrijedi do 30.09.2023.godine

BEZ HIPOTEKE - do 50.000,00 KM i do 10 godina – bez hipoteke i sa povoljnim kamatnim stopama. Iznos odobrenog kredita se uplaćuje na račun prodavca, uz mogućnost uzimanja dodatnih sredstava bez dokaza o namjeni(do 20.000 KM nenamjenski dio).

STAMBENI HIPOTEKARNI KREDITI - do 600.000 KM i rok otplate do 30 godina. Rješavanje stambenog pitanja nikada nije bilo jednostavnije, jer Mobilni bankar je uz Vas prilikom svakog koraka, od izračuna rata i troškova, preko procjene nekretnine i ugovora do same isplate.

Karakteristike kredita
Namjena: Kupovina postojeće stambene jedinice ili stambene jedinice u izgradnji. Predmet hipoteke može biti nekretnina koja se kupuje. 

 

  • Do 600.000 KM
  • Uz maksimalan rok otplate do 30 godina
  • Za rokove otplate do 20 godina možete izabrati fiksnu ili promjenjivu kamatnu stopu
  • Za rokove otplate preko 20 godina kamatna stopa je promjenjiva
  • Fiksna kamatna stopa već od 2,89% (EKS 3,13%)*
  • Promjenjiva kamatna stopa već od 2,99% (EKS 3,21%)*
  • Bez naknade za obradu kredita
VALUTNA KLAUZULA:
krediti se odobravaju bez valutne klauzule za rokove otplate do 1 godine, dok se za rokove duže od 1 godine valuta KM veže za promjene kursa EUR

Efektivna kamatna stopa (EKS) za namjenske hipotekarne kredite izračunata na iznos KM 600.000 i rok otplate 120 mjeseci. U izračun efektivne kamatne stope uključena je kamatna stopa na kredit, naknada za vođenje kreditnog računa, trošak kupovine mjenica, trošak ovjere administrativne zabrane, trošak osiguranja nekretnine i ostali troškovi konstituisanja hipoteke.


Kada govorimo o stambenim kreditima, dvije su osnovne vrste koje trebamo razlikovati. Prema tome, stambeni kredit može biti sa hipotekom ili bez hipoteke. Od toga o kojoj vrsti kredita se radi, zavise mnoge stvari, a prije svega maksimalni iznos kredita i rok otplate. I sama procedura apliciranja je različita, ali uz besplatnu uslugu Mobilni bankar, dobivanje stambenog kredita nikad nije bilo jednostavnije.

Uslovi za apliciranje za stambene kredite su u suštini isti kao i za sve ostale vrste kredita – stalni radni odnos, redovna mjesečna primanja i uredna kreditna historija. Klijenti koji ispunjavaju navedene uslove mogu aplicirati za stambene kredite jednako kao za nenamjenske.

Možete kontaktirati naše Mobilne bankare za sve dodatne informacije i provjeriti sve što Vas zanima. Naša besplatna usluga podrazumijeva i pomoć prilikom prikupljanja dokumentacije, ovjere zahtjeva, procjene nekretnine, kao i organizovanje potpisivanje ugovora o hipoteci i sve ostalo što je potrebno kako što lakše riješili Vaše stambeno pitanje.
Slika 112
0 0