HTML

Mobilni bankar - blog

Shopping kreditna kartica

 

06.02.2022
Slika
 
Shopping kreditna kartica omogućava kupovinu i plaćanje roba i usluga na rate, i to bez kamate. Maksimalan broj rata koji možete odabrati prilikom plaćanja je 24. Iznos plaćanja se jednostavno podijeli na broj rata koji odaberete – i to će biti iznos Vaše mjesečne rate, bez ikakve dodatne kamate.

Korištenjem besplatne usluge naših Mobilnih bankara, možete aplicirati za Shopping kreditnu karticu, a dobićete i detaljne informacije o pravilnim načinima korištenja kartice.

Pravilno korištenje Shopping kartice

Iznos Vašeg plaćanja, neka to bude laptop čija je cijena 2.300,00 KM, se dijeli na broj rata koji odaberete, neka to za potrebe ovog primjera bude 24 rate. Iznos Vaše rate će u ovom slučaju biti 95,83 KM.

Ako kažemo da je Vaša Shopping kartica odobrena na iznos od 3.000,00 KM, to znači da će Vam nakon kupovine laptopa iz gore navedenog primjera, na kartici ostati na raspolaganju iznos od 700,00 KM, koji naravno možete koristiti za neku drugu kupovinu ili plaćanje.


Dalje, iznos rate se na Shopping karticu sa Vašeg tekućeg računa uplaćuje do 20. dana u mjesecu. Ukoliko imate i trajni nalog – o plaćanju rate ne morate ni razmišljati, jer će se iznos automatski prebacivati na Vašu Shopping karticu.

Kako budete svaki mjesec uplaćivali navedeni iznos rate, raspoloživi iznos na kartici će se uvećavati za taj iznos od 95,83 KM, sve dok se ne otplate sve rate i na Vašoj kartici ponovo ne bude raspoloživih svih 3.000,00 KM.

Novu kupovinu ili plaćanje možete obaviti u bilo kojem trenutku, sve dok je raspoloživi iznos na kartici dovaljan za to plaćanje. Drugim riječima, ne morate čekati da se otplate sve rate za neko od prethodnih plaćanja.

Naknada za izdavanje Shopping kartice je 0,00 KM, a naknada za mjesečno vođenje kartice je 4,99 KM (ukoliko koristite neki od paketa usluga, naknada za mjesečno vođenje može već biti uključena u cijenu paketa, pa se neće naplaćivati posebno).

Shopping kartica je namijenjena samo za plaćanje na rate, te će se za korištenje kartice za druge vrste plaćanja (jednokratno plaćanje ili podizanje gotovine na bankomatu) obračunavati i dodatne naknade i kamate. Stoga je jako bitno karticu koristiti samo za ono za šta je i namijenjena – plaćanje na rate. O ostalim vrstama kartica pročitajte u posebnom postu.

Sve dodatne informacije o kreditnim karticama, otvaranju računa, apliciranju za nenamjenske i stambene kredite – možete dobiti korištenjem besplatne usluge naših Mobilnih bankara.

Možete nas kontaktirati svaki dan, 7 dana u sedmici, pozivom, SMS porukom, porukama preko Vibera, WhatsApp-a, Facebook-a ili putem e-maila. Također, možete ispuniti kontakt obrazac i mi ćemo Vas kontaktirati u što kraćem roku.Ovo može biti korisno i drugima - podijelite objavu.
0 0