HTML

Mobilni bankar - blog

Kako izgleda idealan klijent

 

16.07.2022 19:41
Slika
Ako imate ove osobine banke vam neće odbiti zahtjev za kredit. A možda čak dobijete i povoljnije uslove od onih u zvaničnoj ponudi. Koga to banke pokušavaju da dozovu sa svim onim silnim reklamama, bilbordima po gradu i banerima na web stranicama?

Ako imate ove osobine banke vam neće odbiti zahtjev za kredit. A možda čak dobijete i povoljnije uslove od onih u zvaničnoj ponudi.

Koga to banke pokušavaju da dozovu sa svim onim silnim reklamama, bilbordima po gradu i banerima na web stranicama?

 

 


Odgovor se naravno, sam nameće – pokušavaju da nađu klijente koji će im jednog dana, pošto su vidjeli reklamu, ušetati u filijalu i tamo  uzeti kredit koji nudi banka. Idealno bi bilo, da klijent ne pita ništa već samo da potpiše i sa osmijehom na licu izađe iz banke.

To je idealni scenarij, a idealni klijent bi bio neko ko sigurno može da vrati pozajmljeni novac. Dakle, neko sa redovnim i dosta dobrim primanjima. 

Poželjan klijent za banku možete biti ako ispunjavate sljedeće uslove: 


PROČITAJTE JOŠ I...

Zašto odabrati MOJ-BANKAR.BA

Da li se isplati kredit za refinansiranje

Pažljivo u kredit


Prvi i osnovi uslov da postanete rado viđen gost u bankama i idealan klijent jeste da ste u stalnom radnom odnosu u privatnoj doo firmi ili nekom javnom preduzeću ili na budžetu.

Druga stvar koja je bitna je da su Vaši trenutni krediti bez kašnjenja u otplati il da nemate kredita, te da je Vaša kreditna historija uredna.


 


Treća stvar je visina primanja. Najbolje bi bilo da su primanja > 1.000 KM, ali krediti se odobravaju i na dosta niža primanja.

Četvrta stvar je rejting kompanije u kojoj radite. Ako firma u kojoj radite posluje stabilno bez obzira na tržišna kretanja – za banku ste poželjan klijent.


Ovo su neke osnovne sve stvari na osnovu kojih banka gradi sliku o klijentima i od kojih zavisi kakav kredit i pod kojim uslovima možete dobiti.

Korištenjem besplatne usluge Mobilnog bankara povećavate šanse za odobrenje kredita, jer mi o svemu vodimo računa i prije samog apliciranja, štedeći tako Vaše vrijeme i novac. Kontaktirajte nas i raspitajte o uslovima za apliciranje i aktuelnim ponudama. 

0 0