Najtraženiji krediti u 2021. godini

najtrazeniji krediti mobilni bankar

Uprkos pandemiji, koja je u prethodne dvije godine promijenila naše svakodnevnice, potražnja za kreditima je i u protekloj 2021. godini bila konstantna. Pored određene doze neizvjesnosti, tržište se pokazalo stabilnim i uspjelo je odgovoriti na sve zahtjeve, od moratorija i odgode rata do posebnih ponuda za ublažavanje posljedica lockdowna.

                Posebno su zahtjevni bili odlasci u banke, jer je zbog epidemioloških mjera redovno poslovanje otežano, a i danas se vide posljedice prilagođavanja na ovu situaciju. Klijenti koji koriste našu besplatnu uslugu Mobilni bankar sve informacije mogu dobiti prilikom prvog razgovora, kao i pomoć i podršku u prikupljanju potrebne dokumentacije i predavanje iste u banku na obradu – tako da tokom procedure apliciranja u banku idete samo jednom. Za sve ostale informacije možete ispuniti naš kratki kreditni upitnik i kontaktiraćemo Vas u što kraćem roku.

Gotovinski krediti           

Ne treba raspravljati o tome koji je najbolji kredit, jer su u različitim situacijama različite i potrebe. No, jedna je vrsta kredita uvijek aktuelna, pa tako je bilo i u toku prošle godine – a to je jednostavni i brzi gotovinski (keš) kredit. Sa iznosima do 50.000,00 KM i rokom otplate do 10 godina, gotovinski kredit se prilagođava Vašim potrebama i mogućnostima. Najviše je upita za iznose od oko 15.000,00 KM, gdje je iznos rate na 5 godina 280,94 KM, a na 7 godina 213,35 KM.

Posebna je pogodnost ove vrste kredita činjenica da nisu potrebni žiranti ni sudužnici. Potrebno je samo da imate stalni radni odnos i urednu kreditnu historiju.

Krediti za refinansiranje postojećih zaduženja

Daleko je najtraženija vrsta kredita – kredit za refinansiranje postojećih zaduženja u drugim bankama i mikrokreditnim organizacijama. Nikada nećemo reći da je ovo najbolji kredit, ali svakako može biti dobar način da se rasterete trenutne obaveze. Kredit omogućava da Vaše postojeća zaduženja objedinite u jedno, te tako oslobodite dio mjesečnog budžeta koji je dosad išao na otplatu kredita ili mikrokredita po nepovoljnim kamatnim stopama.

Prilikom isplate ovog kredita, automatski se uplaćuju iznosi potrebni za zatvaranje postojećih zaduženja, tako da niste u obavezi da to sami radite. I ova vrsta kredita je do iznosa od 50.000,00 KM i roka otplate od 10 godina, bez sudužnika i žiranata. Primjer iznosa rate za iznos od 35.000,00 KM na 10 godina je 365,95 KM.

Stambeni krediti

Uvijek traženi su i stambeni krediti, sa opcijom stavljanja nekretnine koja se kupuje pod hipoteku. U ponudi su i namjenski stambeni krediti bez hipoteke, sa iznosom do 50.000,00 KM i rokom otplate do 10 godina, dok su hipotekarni stambeni krediti za iznose do 600.000,00 KM sa rokom otplate do 25 godina. Najtraženije su opcije za iznose od oko 120.000,00 KM na 20 godina, gdje je iznos rate 689,00 KM, dok je za isti iznos na 25 godina rata 600,00 KM.

                Možete nas kontaktirati svaki dan, 7 dana u sedmici, pozivom, SMS porukom, porukama preko Vibera, WhatsApp-a, Facebooka (Messengera) ili putem e-maila. Također, možete ispuniti kontakt obrazac i mi ćemo Vas kontaktirati u što kraćem roku.