Shopping kreditna kartica

Koristeći besplatnu uslugu Mobilni bankar, klijenti mogu podnijeti zahtjev za Mastercard Shopping kreditnu karticu.

Shopping kreditna kartica omogućava kupovinu i plaćanje roba i  usluga na rate. Maksimalan broj rata je 24.  Ukoliko plaćate/kupujete kreditnom karticom cijena se dijeli na broj rata bez ikakvih kamata.

Npr. kupili ste laptop čija je cijena 2300 KM i odlučili ste da to platite na 24 rate  – vaša rata će biti 95,83 KM.

Osim toga, trgovci često daju i popuste pri plaćanju Shopping karticom, te produženu garanciju za proizvod koji ste kupili.

Prilikom svake transakcije obavljene Shopping karticom – dobit ćete i SMS obavijest da je došlo do transakcije (upotrebe kartice)  te ste time dodatno zaštićeni i sigurni da neko drugi ne koristi Vašu karticu.

Ako trebate gotovinski kredit, kredit za refinansiranje postojećih zaduženja ili stambeni kredit – popunite kreditni upitnik.

Sve obaveze po Shopping  kartici se izmiruju do  20. u mjesecu, a najbolje putem trajnog naloga.

U slučaju da Shopping karticu koristite i za druge vrste plaćanja (ne na rate) tada se te transakcije smatraju kao da su obavljene klasičnom revolving kreditnom karticom .  (Kontaktirajte Mobilnog bankara za objašnjenje)

Naknada za izdavanje Shopping kreditne kartice je 0 KM.

Mjesečna naknada za vođenje je 4,99 KM.  (U Paketu usluga TEMPO Shopping kartica je uvrštena u cijenu paketa, te se ne naplaćuje posebno.)

Shopping kartica je prvenstveno namijenjena za bezgotovinsko plaćanje na rate i u tom slučaju nema kamata. Ali, ukoliko je koristite za podizanje novca na bankomatu ili njome plaćate „obično“ bez rata, tada postoje naknade i kamate na iskorišteni iznos.

Dakle, Shopping karticu koristite za kupovinu na rate!

Ukoliko trebate više informacija, želite li zakazati sastanak sa Mobilnim bankarom ili preuzeti formulare za Shopping karticu kontaktirajte naše Mobilne bankare.

Kreditni upitnik za uslugu Mobilni bankar

Mobilni bankar će Vam sve detaljno objasniti, pomoći oko pripreme potrebne dokumentacije, uručiti potrebne formulare, te ih odnijeti u banku. 

Vi u banku odlazite samo jednom – preuzeti karticu kada stigne u Vama najbližu poslovnicu.

Korištenjem besplatne usluge Mobilni bankar klijent će dobiti sve potrebne informacije i savjete kako na najbolji način koristiti Shopping  karticu.

Želim formulare za zahtjev za Shopping kreditnu karticu.