Čuvajte Vašu privatnost

haker

Više puta smo pisali i upozoravali na potrebu zaštite privatnosti i podataka. Već je kao dan jasno da nikome ne treba otkrivati broj kartice, PIN ili brojeve računa. Nikada iz banke neće nazvati klijenta i tražiti kompletan broj kartice. Posebno neće nazivati u kasnim poslijepodnevnim ili večernjim satima. Iz banke nikada neće poslati email i tražiti da im napišete broj kartice. Sve što se od navedenog desi – odmah prijavite u Vašu banku, jer je u pitanju pokušaj prevare.

Osim ovakvih pokušaja,  sve češći su i pokušaji prevare na način da Vam se obrate određene osobe na Facebooku i ispod Vašeg komentara napišu da im se javite  WatsApp porukom i ostave Vam broj na koji se možete javiti. A taj broj obično nije sa pozivnim iz BiH.  Prevaranti vrebaju i prate Vaša interesovanja.  Ako vide da raspitujete za kredit – počnu Vam slati poruke kako sam već objasnio. Onda traže neke lične podatke, a čak znaju tražiti i da im uplatite određeni iznos za kredit koji će Vam kao obezbijediti. Ne nasjedajte na takve ponude!

Zbog toga često ponavljamo – ispod naših objava ne pišite komentare ili pitanja iz kojih se vidi da ste zainteresovani za kredit ili bilo šta drugo. Naš cilj nisu objave ispod kojih će biti komentari. Time samo otkrivate svoju privatnost i privlačite pažnju raznih prevaranata. Zašto bilo ko treba znati da se raspitujete o kreditu? Sve što nas trebate pitati – možete učiniti putem SMS ili viber poruke na naš poznati broj naveden na našoj kontakt stranici ili još jednostavnije – popunjavanjem ovog KONTAKT OBRASCA.

Podijelite ovaj članak sa vašim prijateljima.

A ako ste zainteresovani za kredite – pogledajte aktulnu ponudu.