Šta treba znati o usluzi Mobilnog bankara

Odgvori o usluzi Mobilni bankar

Za klijente koji planiraju koristiti (ili su već koristili)  uslugu Mobilnog bankara

1. Usluge Mobilnog bankara su zaista besplatne. Mobilni bankar je usluga osmišljenja da uštedi vaše vrijeme i novac.

Vrijeme ćete uštedjeti jer nećete imati potrebe ići više puta u banku nego samo jednom – na kraju kada se kredit odobri – idete da podignete novac i potpišete ugovor.

Novac će Vam uštedjeti jer će pronaći najbolju moguću opciju za Vaše potrebe (detaljno će Vam predstaviti sve moguće opcije, uporediti ih jednu sa drugom pred Vama, uz objašnjenje – a Vi birate šta želite), ali će uštedjeti i Vaše vrijeme, Vaše gorivo – a i vrijeme i gorivo su novac

Mobilni bankar Vam neće dati kredit – novac – nego će Vam pomoći da što jednostavnije dođete do kredita, a da pritom budete upoznati sa svim procedurama i pravilima.

Mobilni bankar ne određuje procedure, on ih poštuje, a Vama omogućava da ih što lakše prođete i završite uspješno poslove oko kredita ili kreditne kartice.

Mobilni bankar za svoje usluge od Vas neće traži niti će uzeti novac ili poklon.

Korištenjem usluge Mobilnog bankara Vi nećete biti ni na koji način oštećeni ili u trošku.

2. Prilikom kumunikacije, bilo telefonskim putem ili privatnim porukama (Messenger, Viber), buditeprofesionalni – predstavite se, recite odakle se javljate i gdje radite. Nije lijepo poslati samo poruku tipa “treba mi kredit” ili “koji su uslovi”… Jer uslovi zavise od više stvari…

3. Ne šaljite poruke i ne postavljajte pitanja javno u komentare ispod objave – tako svi znaju da trebate kredit, a cilj je da se sačuva Vaša privatnost.

Sve upite i poruke šaljite isključivo putem privatnih poruka (inbox, Messenger, Viber, poziv 062 60 80 60 (za područje Sarajeva), ili 061 826 749 (za područje SBK – Srednja Bosna) SMS  ili na kontakt@moj-bankar.ba

  ili popunjavanjem ovog obrasca

4. Budite realni – npr. ako su Vaša primanja 400 KM – uzaludno je pitati da li možete dobiti 50.000 KM kredita

5.  Ako je Vaš zahtjev za kredit ili kreditnu karticu odbijen – znajte da je sigurno postojao neki razlog za odbijanje.  Često klijenti ne ispunjavaju obaveze po tekućem računu – prekorače limit, pa zapadnu u sitni dug npr.50 KM ili više…. Kasne par rata…   Banka tada odbije zahtjev.

Stavite se u situaciju da ste nekome posudili 200 KM i on Vam to ne vrati na vrijeme.

Za par mjeseci ista ta osoba Vam dođe i traži u zajam 2.000 KM.   Vi biste mu dali taj novac? 

Banka će odbiti zahtjev i ako klijent radi u firmi koja ne ispunjava obaveze prema državnim institucijama (Poreznoj upravi, npr.), te ako je firmi blokiran račun zbog bilo kojeg razloga.  

6. I Vi mislite da su krediti loša stvar.  Na 20.000 KM koje uzmete, za 10 godina ćete vratiti oko 26.000 KM.

Da, imate pravo.   Najbolje bi bilo uzeti 20.000, pa za 10 godina vratiti 20.000 KM.

Ali, novac gubi vrijednost.  Pokušajte bez kredita uštedjeti 20.000 KM – malo je takvih primjera i majstora!  Na kraju krajeva, ako za 10 godina uspijete uštedjeti 20.000 KM -taj novac za 10 godina neće imati vrijednost kao da ste tih 20.000 KM imali danas. 

7. U slučaju da ste od Mobilnog bankara dobili potrebne formulare za kredit i ovjerili ih u računovodstvu – pozovite ponovo Mobilnog bankara i on će zahtjev predati u banku. Nemate potrebe da idete u banku da se ponovo raspitujete. Sve što Vam je rekao Mobilni bankar je tačno – uštedite svoje vrijeme.

8. Informišite se detaljno o ponudi.  Na sva pitanja koja imate – Mobilni bankar će Vam odgovoriti kada ugovorite sastanak…

9.  U slučaju bilo kakvih investicija dobro odmjerite koliko Vam je novca potrebno – loše je ako uzmete više nego što je zaista potrebno, a isto je loše i ako uzmete manje nego što je potrebno.

10. Nemojte se plašiti da li ćete znati koristiti aplikaciju za provjeru stanja računa i uplate putem Vašeg mobitela – Mobilni bankar će Vam i to objasniti i možete vršiti plaćanja bez odlaska u banku.

11.  Razmišljate da uzmete kreditnu karticu – ali koju, kako se koristi, kako se i koliko plaća… Nazovite i zatražite sastanak a Mobilnim bankarom – sve će Vam objasniti.

12. Usluga Mobilnog bankara u uslovima panedmije (a koji podrazumijevaju određene dodatne procedure prilokom dolaska u banku) još je značajnija jer još više olakšava Vaše poslovanje – ne morate ulaziti u banku, čekati u redovima i sl.

Samo pozovite ili  zakažite sastanak putem ovog linka.

Podijelite ovaj članak na Facebooku.

Prvi put kad sam koristio usluge mobilnog bankara – zahtjev za kredit mi je bio odbijen. Objasnio mi je zbog čega, a onda smo morali sačekati neka dva mjeseca da mi se neke stvari iz kreditne istorije obrišu i ponovili smo zahtjev. Sad je sve bilo ok.

(Nedžad, 29 godina, Fojnica)